Maxomorra

 

Sinds 2008 staat het Zweedse merk Maxomorra garant voor de leukste kinderkleding prints met de focus op een duurzame en ecologische productie!


Toen de zoon van de oprichter Johan 2 jaar werd werd al snel duidelijk dat de kleding die ze konden vinden voor hun zoon niet voldeed aan de eisen die ze hadden.
Ze zochten kleding die leuk en vrolijk was, die zacht aanvoelde op de huid, een hoge speelkwaliteit had, duurzaam geproduceerd werd en vooral ze wilden geen fortuinen uitgeven. 
Na lange zoektochten zonder succes zijn ze dan zelf met een eigen kinderkleding lijn gestart.

Maxomorra wil een vrolijke, plezierige en warme wereld creëren. Dat trekken ze helemaal door in hun kleding en in hun bedrijf. Ze geven veel aandacht aan de natuur, de omgeving en de mensen waarmee ze samenwerken.
Een mooi resultaat hiervan is dat ze sinds 2012 een GOTS gecertifieerd bedrijf zijn.
GOTS is duurzaam label voor kledingmerken dat enkel wordt toegekend als er aan de volgende strenge voorwaarden wordt voldaan
* er moet gebruik gemaakt worden van organische stoffen
* er mogen geen schadelijke chemicaliën gebruikt worden in de kleuring van de stoffen
* de kleding moet in goede en correcte omstandigheden geproduceerd worden


Ik zou zeggen, laat je elk seizoen verrassen door de leuke en originele prints van de EXPLORE en de PLAY collectie. Het leuke aan Maxomorra is dat zij ook bijhorende basics maken die qua kleur perfect passen bij de vrolijke prints. De kwaliteit van de katoen is fantastisch en enorm aangenaam voor kinderen. Hun collecties gaan tot en met maat 140 en sinds kort maken ze ook matching t-shirts voor volwassenen. Dat laatste kunnen wij alleen maar toejuichen.