Over ons

The end

Soms moet je moeilijke beslissingen nemen; het zijn meer dan 6 hele mooie jaren geweest maar ik heb beslist om met Hejsan Hoppsan te stoppen.

Ik wil eerst en vooral al mijn klanten bedanken. "Tusen tack!" voor al jullie enthousiasme, de vrolijke gezichtjes van jullie kinderen en van jullie zelf (als jullie iets uit de volwassenen collectie kochten ;-)). Ik kon mezelf geen betere en lievere klanten wensen <3 Ook wil ik graag familie en vrienden bedanken voor al jullie hulp. Het ging van iets komen kopen, schilderen, kuisen, mee helpen verkopen tot kasten in elkaar zetten. Elke minuut hulp was super welkom. In het bijzonder wil ik mijn man en kinderen nog een extra shout out geven; zij zijn gedurende al die woelige jaren mijn rots in de branding geweest.

Het is misschien een verrassing voor velen maar om eerlijk te zijn ben ik volledig uitgeput, uitgeblust door de razendsnelle opeenvolging van crisissen. Iedereen kent uiteraard het verhaal van de corona crisis; die was pittig maar door leuke acties op te zetten en hard te werken zijn we daar eigenlijk mooi doorheen gesurft.

De problemen begonnen vooral in februari 2022 met de oorlog in Oekraïne… de straten bleven leeg en de verkopen bleven uit. Verkocht ik dan niets? Neen, uiteraard niet maar het was gewoon niet genoeg om verder te kunnen bouwen aan het Hejsan Hoppsan verhaal. Net toen ik besliste om de kat even uit de boom te kijken en te zien hoe de situatie zou evolueren, volgde er een energiecrisis met een torenhoge inflatie tot gevolg. Heel begrijpelijk werden de budgetten strakker gecontroleerd waardoor de aankopen meer tot het hoogstnoodzakelijke werden beperkt. 

Als klap op de vuurpijl kreeg ik net voor mijn zomervakantie telefoon dat één van mijn belangrijkste merken in de winkel zou starten met zijn eigen winkels. Hun doel was 8 winkels te openen over heel Vlaanderen tegen het einde van 2022. 
Ik probeerde het eventjes allemaal naast mij neer te leggen en te vertrouwen op het feit dat ik iets anders aanbied dan het standaardaanbod.

Vol goede moed stapte ik de herfst tegemoet maar helaas diende de volgende crisis zich al aan… de klimaatcrisis. Het werd maar niet koud. Eind oktober liepen we allemaal nog in shorts en t-shirt rond bij een temperatuur van 25 graden. De wintercollectie kwam pas op gang begin december en dan loeren de solden natuurlijk al. Veel winteraankopen werden verschoven naar de solden periode. Voor ons was het een verloren seizoen. Versta me zeker niet verkeerd: de solden zijn prima maar als je als handelaar 75% van je aangekochte collectie moet verkopen tijdens deze periode kan je niet echt opbouwend werken. De winst die je maakt, is je operationeel geld en broodnodig om huishuur, elektriciteit, eigen loon, en heel wat andere zaken mee te betalen. Tijdens de solden wordt die winst tot een minimum herleid en is het voor sommige merken zelfs onbestaande. Helaas zitten we deze zomerperiode in hetzelfde bootje, de zomer is pas echt begonnen eind mei. Dus hadden we slechts één maand de tijd om onze zomercollectie nog te verkopen.

Ik heb gevochten, maar sinds corona is het onevenwicht tussen het geleverde werk en de uiteindelijke verkoop te groot. Dit alles begon te wegen; veel slapeloze nachten, radeloze momenten over wat ik zou proberen om de eindjes aan elkaar te knopen ...Een hele lange periode enorme stress ervaren is niet zo goed voor je gezondheid. Mijn lichaam laat me weten dat het genoeg is. Gelukkig zijn het nog maar krakjes, het hoeven geen scheuren te worden. 

De optelsom is dus stoppen. Met bevende vingers heb ik op de “publish” knop van de social media kanalen gedrukt. Het geeft ook rust want na de uitverkoop ga ik er terug meer kunnen zijn voor mijn familie. Toekomstgewijs blijft het nog een beetje een vraagteken maar ik ben er zeker van dat er iets op mijn pad zal komen. Momenteel onderzoek ik de piste om les te geven dus al jullie tips zijn zeker welkom :-).

Hoe gaan de volgende maanden er nu uitzien? 

Wel, ons allerlaatste dag zal zaterdag 28 oktober 2023. We starten in de winkel vanaf woensdag 28 juni met 30% korting op alles. Deze korting zal hoger worden naarmate we 28 oktober naderen.

Maar hoe hoog deze zal worden en wanneer deze zal verhogen is een beetje een vraagteken en zal vooral een beetje afhangen van de verkoop.

Op de webshop zal de uitverkoop niet direct zichtbaar zijn. Ik sta er alleen voor dus dan is het bijzonder moeilijk om de 2 platformen correct naast elkaar te laten draaien.

De uitverkoop op de webshop zal ten laatste starten op zondag 16 juli. Maar we zullen er alles aan doen om te proberen deze vroeger te laten starten. 

Tijdens onze uitverkoop maanden zal de winkel ook niet meer open zijn op donderdagen dus vanaf dan kan je enkel bij ons terecht op woensdag, vrijdag en zaterdag.

<3

Anouk

 

******************************************************

 

Hejsan Hoppsan is ontstaan uit twee grote liefdes: onze kinderen en Scandinavië.

Voor ons is het belangrijk om voor onze kinderen kleren te vinden die comfortabel zitten en die vooral heel vuil mogen worden. Bovendien moet de kleding duurzaam zijn - kleren die er telkens als nieuw uitzien als ze uit de wasmachine komen. Die kwaliteit vind je terug in Scandinavië en telkens als we op reis gaan, keert er een koffer vol kleding terug mee.

We hopen dan ook dat jullie, net zoals wij, snel verliefd zullen worden op de topkwaliteit, leuke prints en de zachte materialen van deze kledij.

Wij bieden:

  • Scandinavische topproducten aan betaalbare prijzen
  • Merken zoals bvb. Danefae, Name It, Maxomorra en Villervalla (en er komen er elk seizoen bij)
  • Een klantgerichte service
  • Vrolijkheid 

Ondertussen bieden we zelfs ook al een kleine selectie volwassenen kleding aan met uiteraard dezelfde kenmerken ;-). Zo kun je zelfs als volwassenen je innerlijke Pippi Langkous tevoorschijn toveren. 

Ons team

Anouk en Ben

Al meer dan tien jaar getrouwd en ondertussen met drie kinderen: samen zijn wij Hejsan Hoppsan. Anouk is de creatieve duizendpoot van HH, Ben de stille motor achter de website. Een perfecte combinatie van creativiteit en techniciteit.

Over Elkaar

Ben is mijn rots in de branding, als mijn gedachten tegen lichtsnelheid razen is hij degene die mijn ideeën aan de werkelijkheid toets. Hij is de stuwende kracht achter de website en daarnaast maakt hij ook nog veel tijd voor zijn kinderen - het is nooit teveel om hem iets te vragen.” - Anouk over Ben

Anouk heeft een ongelofelijke creatieve drive en weet exact waar ze naartoe wil. Soms stormen de ideeën door haar hoofd en heb ik wat moeite om bij te houden, maar zelf verliest ze haar focus nooit. Hejsan Hoppsan is voor haar een uitlaatklep om te doen wat ze graag doet: creatief bezig zijn en tegelijkertijd zich storten op kleding voor kinderen.” - Ben over Anouk